Home
 026-3031950        info@acarethuiszorg.nl

Let op voor deze hinderpaal!

×

Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in eval() (regel 10 van /home/deb586/domains/acarethuiszorg.nl/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in eval() (regel 10 van /home/deb586/domains/acarethuiszorg.nl/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Zorgverzekeraar Menzis betaalt de facturen van wijkverpleging van haar verzekerden, zonder hen hiervan in kennis te stellen, niet meer. Het argument, er is geen machtiging afgegeven, terwijl er mondelijng toegezegd was dat cliënten de zorg vergoed zouden krijgen. Is overigens ook altijd gewoon gedaan. Maar Menzis heeft het beleid aangescherpt en verwacht van iedere cliënt hun zorgplan en indicatie. We hebben het hier dus over een hinderpaal. Terwijl wijkverpleging gewoon onder artikel 13 van de zorgverzekeringswet valt.

De volgende vraag is of de cliënt verplicht is het zorgplan te overhandigen aan de zorgverzekeraar? Is hier geen sprake van ernstige inbreuk op de privacy?