Home
 026-3031950        info@acarethuiszorg.nl

Menzis hanteert nog meer "eigen" regels

×

Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in eval() (regel 10 van /home/deb586/domains/acarethuiszorg.nl/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in eval() (regel 10 van /home/deb586/domains/acarethuiszorg.nl/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Wat schetst onze verbazing vandaag? Een van onze cliënten die verzekerd is bij Menzis krijgt de ingediende factuur terug. De factuur was reeds vergezeld van de indicatie en het zorgplan en voldoet dus aan alle eisen die vermeld zijn in de voorwaarden. Neen,  nu moet de cliënt alles opnieuw indienen met daarbij het overzicht van alle geleverde zorgmomenten en kopietjes van de diploma's van de zorgverleners. Misschien wordt het tijd dat Menzis een weekje mee komt lopen in Arnhem op ons kantoor. Hoeveel hinderpalen kan Menzis nog bedenken om haar verzekerden vooral geen keuzevrijheid te bieden. Of baalt men er zo van bij Menzis dat verzekerden zelf heel goed in staat zijn een aanbieder van hun keuze in te schakelen in plaats van naar de gecontracteerde partners te gaan.

Wat de financiën betreft daar is het bij ons nooit om te doen, wij bieden de zorg al voor de gemiddeld 70% van het NZA tarief omdat de basisverzekering van Menzis al niet meer uitkeert. Wat kan het dan wel zijn?

Waar we nog heel blij mee zijn is dat ondanks alle problemen cliënten zelf blijven kiezen voor goede zorg, kleine teams en vaste medewerkers. Dat kunnen maar weinig grote aanbieders ons nadoen.